Sensei Mehmed Džananović je bil rojen 23.4.1955 V Sanskem Mostu (BiH).. Karate je začel trenirati leta 1970 v karate klubu Sana pri trenerjih Muharma Zulić-Giga in Mirko Adamovič.

Sensei

Leta 1975 odide na služenje vojaškega roka v Pančevo, kjer spozna dr.Vladimirja Jorgo in začne trenirati pri njem. Leta 1976 po končanem služenju vojaščine odide v Slovenijo (Škofja Loka)  in začne trenirati pri mojstru Tokuhiza Takashi v Ljubljani.

Izpit za 1.DAN opravi leta 1978 na seminarju v Poreču, ki ga vodita brata Jorga, najbojlša karateista in promotorja karateja v bivši Jugoslaviji.

Izpit za 2.DAN opravi leta 1982 na seminarju pri sensei Kazea.

V nadaljnih letih se je udeležil več seminarjev v tujini, kjer je spoznal mnoge mojstre svetovnega slovesa kot os Nishiama, Shirai, Naita, Kavazoe in druge.

Leta 1991 ustanovi Karate Klub Mladina v Škofji Loki, ki ga vodi še danes.

Leta 1996 opravi izpit za trenerja karateja na Fakulteti za Šport Univerze v Ljubljani, leta 2003 pa še izpit za mednarodnega trenerja.

Leta 2003 je opravil izpit za 6.DAN pri ETKF (European Traditional Karate Federation), ki ga je pozneje potrdil še pri svetovni zvezi ITKF. Tako je po kriterijih ITKF trenutno najvišje rangiran mojster karateja v Sloveniji.

Prijava